Bamboe is onze passie.

Wij zijn o.a. A-dealer van Moso Bamboo producten. We leveren het complete assortiment het goedkoopste in Nederland met de beste op-maat-service. Bekijk via de menu’s onze product pagina’s voor info en prijzen. Bekijk onze projecten voor inspiratie. En neem een kijkje in onze OUTLET voor restpartijen en andere koopjes.

Onze ervaring, in combinatie met een persoonlijke benadering, advies en service, maakt ons een zeer gewaardeerde partner bij onze klanten. Zowel voor de doe-het-zelfer als de professional in heel Nederland, België en randgebied Duitsland. En als uitvoerende partij van uw project zijn wij ook een goede partner in de regio Gelderland. Betrek ons ook al in de ontwerp fase en u profiteert maxiamaal van onze expertise.

Bamboe is een zeer milieuvriendelijk, veelzijdig, sterk product met een zeer lange levensduur. Het heeft ongekend veel toepassing mogelijkheden. En is daardoor een zeer goede vervanger in en van vele producten.

Bamboe heeft een unieke uitstraling in alle verschijningen, zowel onbewerkt als bewerkt. Het is mede daarom dat bamboe ook steeds vaker de keuze is van architecten en design bureaus. In zowel de project als particulier bouw en inrichting, maar ook bij product ontwikkeling.

Bamboe is op vele gebieden prijs concurrerend met vergelijkbare producten. En zelfs gunstiger als rekening wordt gehouden met levensduur en benodigd onderhoud.

Wij houden ons op een breed gebied bezig met de toepassing van bamboe. Met veel plezier, kennis en liefde.

We zijn er bijna zeker van, dat wij ook u kunnen overtuigen van de toepassing van bamboe in uw project en/of wens.

Bamboe - toepassing voorbeelden

Onze diensten

Kom langs in onze winkel en showroom in Oosterbeek (makkelijk bereikbaar vlakbij Arnhem)

Met veel passie, kennis en voorbeeld stalen laten wij u kennismaken met de vele bamboe opties.

Aanbevelingen

Een greep uit onze vakmensen

Wibo

Oprichter & eigenaar, expert bamboe & duurzaamheid

Wibo is initiatiefnemer en eigenaar van Bureau Cambium. Hij geeft graag advies over allerlei toepassingen voor bamboe, duurzaam verbouwen & duurzaamheid in het algemeen. Bamboe is zijn passie!

Heiko

Meubilair & inrichting

Heiko is een zelfstandig meubel en interieur ontwerper en maker! Wij zetten hem graag in bij het bamboe maatwerk. Het is zeer interessant Heiko al in het ontwerp proces betrekken!

Sander

Vloeren

Sander is een zeer flexibele inzetbare vloerenlegger met expertise in diverse duurzame vloer soorten, maar wij zetten hem in voor het leggen van ons assortiment bamboe vloeren!

Bamboe producten

Meubelplaten

Wij leveren bamboe meubelplaten! In diversen maten, opbouwen, structuren en kleuren. O.a. het voledige assortiment v ...

Terras- en vlonder delen

Wij leveren bamboe terras- en vlonder delen inclusief accessoires!  Vraag ook naar andere toepassingen van de bamboe ...

Vloeren

Wij leveren een groot assortiment bamboe vloeren. Er zijn bamboe vloeren in diverse prijsklasse, kwaliteit, toepassi ...

Stammen

De basis van bamboe is uiteraard de bamboe stam. Bureau Cambium kan stammen leveren in allerlei soorten en maten. Er ...

In- & outdoor balken

Bamboe balken hebben we voor binnen en buiten toepassingen in diverse kleuren/structuren en afmetingen.

Gevel- en schutting delen

Bamboe Outdoor rabat-, gevel- en schutting delen hebben een zeer lange levensduur in extreme condities.

Onze belangrijkste merken

Aanbieding

Projecten

…… van bamboe meubelplaat

Tadalafil generique en ligne Souris déficientes en generique du levitra en pharmacie dystrophine Les souris mdx prés ...

Bamboo Forest op een woonboot !

De eigenaren van deze woonboot kozen voor Bamboo Forest onverwoestbare massieve plankdelen voor droge voeten op hun ...

Een keurig bamboe aanrechtblad

“Deze klant haalde bij ons een mooie plaat bamboe en verwerkte het zelf, in samenwerking met De Meubelmakerij ...

Veelgestelde vragen

-Wat is bamboe?
Bamboe is een grassoort. De stengels bestaan uit dichte parallelle vezelbundels; ze zijn van binnen hol en worden op geregelde afstanden onderbroken door knopen waar de bladeren aanhechten. In de lengte richting zijn de vezels enorm sterk en buigzaam.
-Waar groeit bamboe?
Bamboe groeit door heel de wereld. Echter de bamboe soorten geschikt voor producten komen voornamelijk uit de China, Indonesië, Vietnam en Japan. In Europa kunnen deze soorten niet groeien. Wel verbouwen we in Nederland bijvoorbeeld de bamboe die gegeten wordt door de panda's in de dierentuin van Engeland. Wat overigens niet vergeten moet worden, is dat het meeste hout ook uit verafgelegen landen komt. Veel eiken voor vloeren in Europa komt bijvoorbeeld uit Canada. Vaar maar eens met een virtueel bootje op de wereldbol van Canada en China naar Nederland, dat scheelt niet veel. Om nog maar niet te spreken van de illegale kap over heel de wereld.
-Waar wordt bamboe allemaal voor gebruikt?
Bamboe komt voor in het wild, maar wordt ook steeds vaker als tuinplant gebruikt. Er zijn vele soorten. Sommige van die soorten zijn eetbaar, voornamelijk door dieren. Maar sommige delen van sommige soorten worden ook gegeten of gebruikt in de bereiding van eten voor ons zelf. Daarnaast wordt de natuurlijke bamboe al decennia gebruikt als constructie materiaal en meubels in veel landen.  Tegenwoordig wordt bamboe in bewerkte vorm ook steeds meer in het Westen gebruikt; als constructie materiaal, voor de bouw en woning inrichting, en in diverse vormen verwerkt in producten.  In bewerkte vorm vindt het vele toepassingen, als; meubelplaten, balken, vloerdelen, terrasdelen, bouwmaterialen en afgeleide producten. De vezel is verder ook geschikt om toe te passen in papier en stoffen. Hierdoor is bamboe het perfecte alternatief voor de nog steeds stijgende vraag naar hout producten, papier en kleding.
-Maar dan hebben de panda’s dadelijk niks meer te eten, toch?
Nee hoor. Dat is echt een fabeltje. Maar een klein deel van de bamboe soorten is voeding voor Panda's. Die soorten zijn niet bruikbaar voor de productie. Leuk weetje is wel dat wij in Nederland de bamboe groeien voor de panda's in de dierentuin van england.
-Waarom is bamboe zo duurzaam en milieu vriendelijk?
Het belangrijkste aspect voor on sis dat bamboe in feite een onuitputtelijke grondstof is. De Bamboe soort(en) die voor productie worden gebruikt zijn zeer snel groeiend. Meestal duurt de groeifase ongeveer een jaar. De stammen groeien dan wel tot 20 meter hoog. Daarna is nog ongeveer 4 jaar nodig voor de bamboe vezel om te "verhouten" / "verharden". Dan is het geschikt voor kap en productie doeleinden.  Het wortel stelsel sterft niet af bij kap. En net als bij een grasmat; ..hoe meer je het maait, hoe beter de grasmat! Van een bamboe bos kan tot 50% per jaar gekapt worden, zonder het bos negatief te beïnvloeden. Dat bij elkaar geeft een veel hogere productie per m2, dan bij welke houtsoort dan ook. Het is daardoor praktisch gezien een onuitputtelijke grondstof. Bovendien is deze op vele manieren toepasbaar in de productie van vele product (vervangers). Daarnaast slaat bamboe mtn in de explosieve groeifase heel veel CO2 op. Dat maakt dat bamboe producten in zogenaamde co2-footprint berekening zeer rustig scoort, ondanks de benodigde productie, verwerking toegevoegde materialen en transport in de processen. Wel is het zo dat er grote verschillen tussen de verschillende productie methoden is. Hier moet goed gele worden mtn mbt de daadwerkelijke milieuvriendelijkheid.Hoewel er grote verschillen zijn, worden de meeste bamboe producten zeer verantwoord geproduceerd. En dan is het nog zo dat bamboe zeer goede product eigenschappen heeft, O.a. is het erg sterk en hard. Hetgeen de producten een hoge levensduur geeft. Een vaak onderschatte factor in de keuze tussen verschillende product toepassing. Want zowel in binnen als buiten toepassing is bamboe een zeer goed alternatief met een langere levensduur en lager onderhoud dan veel andere producten. Lees meer over de duurzaamheid van bamboe op de volgende pagina van 1 van onze voornaamste fabrikant-leverancier MOSO: https://www.moso.eu/nl/bamboe/duurzame-keuze Wij kunnen van nagenoeg alle producten ook duurzaamheid certificaten leveren. Vraag daar naar als u geïnteresseerd bent. Veel producten zijn (tegen meerprijs voor de keuring) ook met FSC keurmerk te leveren.  
-Hoe sterk is bamboe?
De bamboe vezel is van oorsprong al hard en in de lengte richting enorm sterk en buigzaam. In de natuurlijke ronde vorm, is het zelfs geschikt om staal constructies te vervangen. Helaas valt aan de sterkte van de natuurlijke ronde stammen nog lastig te rekenenen. Het geen de oorzaak is dat in de Westerse wereld in de constructie bouw nog niet veel met bamboe als vervanger van staal wordt gebouwd. Simpel weg om dat dmv berekeningen aan keurmerken en bouwvoorschriften moet worden voldaan. Maar in Zie staan wolkenkrabbers in bamboe steigers, worden bruggen en gebouwen groter dan een voetbalstadion gemaakt van bamboe en wordt het zelfs in de bewapening van beton gebruikt. In de bewerkte vorm is bamboe in de basis net test harder en slijtvaster dan eiken. In de samengeperste vorm  zelfs harder dan de hardste tropische hardhoutsoorten.
-Hoe worden bamboe producten gemaakt?
Er zijn diverse productie methoden. Die sterk verschillen op diverse vlakken. In onze winkel/showroom lichten we ze graag toe.
-Hoe zit dat met gebruikte de lijm?
Dat verschilt per merk en product. En daar zitten grote verschillen tussen. Onze voornaamste fabrikant-leverancier Moso heeft productie in China, maar importeert de lijmen en afwerk producten juist om die rede uit Europa. Alle Moso producten voldoen E1 label van de EN717 norm voor emissies van formaldehyde en vluchtige organische stoffen (VOS). En Moso streeft naar zo milieuvriendelijk productie proces met behoud kwaliteit. Daardoor zijn veel producten zelfs al E0 geclassificeerd (geen formaldehyde detecteerbaar). Vraag ons naar de specificatie balden per product voor mer informatie.
-Moet bamboe behandeld / afgewerkt worden?
Afhankelijk van de situatie meestal wel ja. Bij de buiten producten is het niet altijd nodig in sommige gevallen wel wenselijk. Bij de binnen producten is het vrijwel altijd wel noodzakelijk. Dat kan met diverse producten waarvan olie en lakken het meest toegepast worden. Ook daar zijn weer diverse keuzes in. We adviseren u hier graag over in uw specifieke toepassingen en wensen.