Duurzaam bouwen door renovatie

De vraag naar goede woningen en andere gebouwen blijft groeien. Alleen nieuwbouw voldoet niet aan de vraag. Door gebouwen te renoveren, komen er meer woningen en kantoren met goede kwaliteit en comfort beschikbaar. Daarnaast is renovatie vaak duurzamer, goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan sloop- en nieuwbouw.

Het verlengen van de levensduur van een gebouw is één van de meest effectieve manieren om duurzaam te bouwen. Renovatie bespaart vaak veel materialen en kosten voor bijvoorbeeld nieuwe wegen en riolering en voorkomt bouw- en sloopafval. Tegelijk biedt het renoveren van woningen een goede gelegenheid om de woningen energiezuiniger en gezonder te maken. Denk aan betere ventilatie en het oplossen van vochtproblemen.

Maar hoe kan je duurzaam (ver)bouwen?

“Het aanbod in duurzaamheid groeit enorm en snel. De duurzame oplossing is niet altijd per definitie ook de duurste meer en komt steeds vaker voor groter publiek in aanmerking. Keerzijde aan deze snelle ontwikkeling is dat het lastiger wordt je te oriënteren op een specifieke duurzame oplossing.”

Advies op maat

Wij helpen u graag op weg: Aan het bureau in onze winkel/kantoor krijgt u vrijblijvend en gratis advies over mogelijke passende oplossingen. Tips en folders liggen klaar, dus kom langs.U gaat niet de deur uit met een uitgewerkt plan en/of offerte. U krijgt wel tips, contactgegevens, folders en nieuwe ideeën mee naar huis om verder gericht zelf uit te zoeken.

Niet zelden, maar zeker niet per definitie, kunnen wij de oplossing ook leveren of verzorgen. Er is echter geen enkele verplichting aan verbonden. Soms hebben wij even geen direct antwoord en worden we zelf geïnspireerd ons te verdiepen op een bepaald vraagstuk. In dat geval is de kans groot dat we er later op terug komen.

Onze passie en specialiteit ligt in bamboe toepassingen. Maar we weten ook veel over andere duurzame oplossingen en materialen. We kunnen ook een groot assortiment aan duurzame bouw en afwerk materialen leven.

U bent welkom aan ons bureau op Weverstraat 70 in Oosterbeek.